top of page

10 + Dingen die ik heb geleerd van yogales.....

Toen ik opgroeide, werd ik geclassificeerd als een 'gever'. Ik wilde altijd anderen helpen. Dat was mijn drijfveer. Gemakkelijk.


Toen ik groeide, manifesteerde dit zich in de wens om maatschappelijk werker te worden, maar door externe factoren was universiteit niet haalbaar. Dus ben ik weggegaan en ben ik in de ‘financiële wereld van het bankieren’ gestapt en heb dit jarenlang voortgezet.


Nadat ik kinderen had gekregen, veranderde ik mijn leven om manager te worden in een kinderdagverblijf - waar ik kinderopvang en veel aanverwante gebieden heb gestudeerd (speciale behoeften, autisme, Engels onderwijzen als aanvullende taal, veiligheid, enzovoort). Daar zag ik met mijn eigen ogen hoeveel 'speciale behoeften' kinderen floreerden in zowel een Forest School-omgeving als wanneer ze iets deden dat hen in staat stelt te 'zijn' - yoga en dansen / drama. Dit gaat heel erg hand in hand met het gezegde dat 'als een kind niet kan leren zoals wij lesgeven, we misschien moeten lesgeven zoals zij leren'.... (Ik dwaal hier natuurlijk een beetje af.... ). En ik denk ook dat de term 'speciale behoeften' moet worden verplaatst naar een positiever label zoals 'hoogbegaafd' .... (nogmaals, nog een uitweiding......)....


Met de ambitie om vanuit het VK naar Frankrijk te verhuizen, was mijn besluit genomen. Ik wilde de druk in een vreemd land ondersteunen en verlichten voor kinderen met (of zonder) speciale behoeften en hun ouders (mogelijk gecombineerd met mijn andere kwalificaties zoals Engels lesgeven of wat dan ook).... Ik begon yoga te studeren. Geen gemakkelijke opgave als je te zwaar bent, boven de 40 bent en naast twee relatief jonge kinderen ook een fulltime baan hebt! Kleine stapjes dus....


Daarna zijn wij (gezin) verhuisd naar Frankrijk. Ik werd een toegewijde deelnemer aan een lokale klas (met een mooie yogaleraar in de buurt van Bergerac). Ik ging soms 4 keer per week mee. Ik was vastberaden en toegewijd.


Ik heb ook vaak met Sunshine gesproken en ze was soms een helder licht in mijn donkere uren van verbijstering - ik kan mijn voet daar niet plaatsen, ik kan niet op die manier buigen, enz. Ze stelde me bij elke stap gerust.

Ik volgde de eerste yoga docentenopleiding in Coudures november 2016 en WOW – sindsdien is mijn leven ten goede veranderd. Financieel niet, maar nu ben ik meer ‘wakker’ dan ooit.


Ik wil graag met je delen wat ik heb geleerd sinds ik yogadocent ben:


why teach yoga
why teach yoga

het gaat niet alleen om de bewegingen! Hoe vaak hoor je dit? Het is echt niet. Het gaat om een ​​persoonlijke reis. Het gaat om zelfontdekking. Het gaat om een ​​verbinding. Het gaat erom aanwezig te zijn. Het gaat over ‘zijn’. Het gaat erom echt te zijn - voor jou.

Erin blijven geloven. Het maakt niet uit wat het leven je brengt - het is zoals het bedoeld is. Je bent waar je hoort te zijn - altijd.


Dankbaarheid. Wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Ze doen er echt toe. De zon schijnt. De glimlach op de gezichten van uw kinderen. Het gelach dat je hoort. Het vermogen om te 'doen en te zijn' zijn betere geschenken die iemand ooit kan geven.


Heb compassie. We kunnen niet altijd begrijpen wat anderen hebben meegemaakt, maar we kunnen ze altijd proberen te helpen. Of het nu door middel van Yoga is of gewoon door iemand aan de overkant te helpen. Als je kunt - doen. Het kan hun dag en hun manier van denken veranderen op een manier die je niet zou kunnen doorgronden.


Het leven is te kort voor wrok. Geloof me, het leven is echt. Haat en woede hebben hun plaats - altijd. Maar blijf er niet bij stilstaan ​​en voed het niet. Het creëert in ons een stilstaande, schadelijke energie die onze meridianen/chakra's/nadi's kan beïnvloeden en die uiteindelijk ons ​​fysieke lichaam kan beïnvloeden.


Yoga is geen religie. Terwijl ik zoveel mogelijk de principes van het boeddhisme beoefen (en Sunshine leende me een geweldig boek genaamd 'The Art of Happiness' dat ik nog dit jaar persoonlijk moet terugkeren, hoop ik). Het legt uit dat 'alles gebeurt met een reden'. We begrijpen niet altijd wat die reden is. Verre van. Maar je moet opnieuw vertrouwen hebben dat alles goed komt. Het leven is geen testrit - je kunt het niet leven als je angstig, gestrest, bezorgd bent en er zullen altijd uitdagende tijden zijn. Maak gebruik van uw middelen. Kijk naar binnen en weet dat de tijd altijd ‘juist’ is. Meditatie en mindfulness kunnen geweldige hulp zijn als iemand zich zo voelt. Als je iemand hebt die je zo kent, bied dan gewoon aan om bij hen te zitten.


Wees bedachtzaam. Ik ben geen veganist. Ik ben veganist en vegetariër geweest. Ik hou niet van het onnodig slachten van dieren en heb een hekel aan het lijden van iets (mens of dier), dus waar mogelijk koop ik lokale vleesproducten van een leverancier die niet de 'mainstream' is. Ik ben bewust en dankbaar voor het vermogen om dit te kopen en door yogaleraar te worden, gaat het niet om veganist/vegetarisch worden. We zijn allemaal verschillend. Ons lichaam heeft verschillende dingen nodig. Wij zijn allemaal uniek. Vermijd conserveermiddelen, additieven, enzovoort. Eet zo puur mogelijk.


Het leven is niet makkelijk. Het leven kan voor velen (of de meesten!) een uitdaging zijn. Maar wie zei dat het leven gemakkelijk zou zijn? Het leven zal altijd zijn ups en downs hebben en we weten dat de geschiedenis een manier heeft om zich te herhalen, of dat er 'fasen' van het leven zijn. De yin en yang, de stijgende/dalende spiralen – allemaal tekenen van het Universum om te laten zien dat er een balans moet zijn. Goed en slecht. Werk door het slechte heen (en leer de lessen) en verheug je in het goede.


Liefde. Liefde is altijd het antwoord - dat weet je zeker. Bestrijd vuur niet met vuur - overlaad het met liefde en stuur het uit. Het komt altijd bij je terug.


Aanvaarden. Accepteer en houd van jezelf vanwege je eigen uniekheid. Jouw individualiteit. Weet dat niemand anders is zoals jij. Hoe je lesgeeft. Hoe denk je. Hoe je communiceert. Hoe je bent. Hoe ‘zijn’ is je eigen identiteit. Dat kan niemand je meer afnemen.


Het Universum/God/Goddelijke/Engelen – ze zijn hier voor jou. Ze helpen je echt om te proberen je beste leven te leiden.


Ik ben nu ruim 5 jaar yogadocent. Vanwege COVID is mijn yoga-bedrijf gestopt (omdat ik openbare ruimtes in Frankrijk gebruikte, zoals Salle des fetes). De meerderheid van mijn cliënten had onderliggende gezondheidsproblemen en velen zijn te bang om weer de deur uit te gaan. Niemand voelt zich veilig om dat te doen. De energie tijdens mijn lessen werd gemist op Zoom dus ik heb mijn kennis van Yoga, Reiki, Pranayama, meditatie en mijn ‘intuïtie’ gecombineerd en nu studeer ik Emotional Freedom Technique. Nogmaals, het is net als yoga een energiemodaliteit. Het is gebruiken wat 'we al hebben' om ons leven beter te maken. Misschien waren de Yoga, Reiki en alle andere dingen slechts een opstapje naar waar ik nu ben? Wie weet - maar laten we die levenslessen nemen en dankbaar zijn en ze maken wat we kunnen.


Sunshine is de beste leraar die ik tijdens mijn zoektocht heb gevonden. Ik heb geen enkele les gemist, ondanks dat de fysieke kant van de training me tot het uiterste dreef.

Yoga Teacher Training (met Sunshine) heeft mijn leven ten goede veranderd.

Wat ik nu als een gekozen pad doe, vervult me ​​met plezier.

Zoek niet alleen naar de ‘moves’; zoek naar de betekenis.

We zijn allen een.

Stuur je liefde naar het Universum en laat het licht de weg wijzen.

Namasté


3 views0 comments
bottom of page